13:58
Що таке "булінг"?

23 березня 2018 року учні 6, 7 та 9 класів здійснили поїздку до Волинської обласної бібліотеки для юнацтва, керівництво якої вкотре відзначило День патрульного поліцейського театрально-освітнім дійством, яке цього разу було присвячене проблемі цькування в школі.

Школярі взяли участь у проекті-тренінгу «Булінг. Проблема цькування в школі. Правові способи вирішення». На початку, юні актори Творчої театральної студії Наталії Журавльової показали виставу за книгою Оксани Лущевської «Задзеркалля: почути непочуте».

Після прем'єри, під час своєрідного антракту, учні школи мали змогу поспілкуватися з акторами та обговорити проблему булінгу у невимушеній атмосфері, за чашкою чаю та солодкими смаколиками.

Пізніше, патрульні поліцейські м. Луцька , Ольга Шмігель та Роман Ткачук, представили школярам презентацію та провели бесіду-дискусію, які були присвячені детальному огляду проблеми цькування в школі. Патрульні також надали низку порад щодо запобігання конфліктів та навели ряд прикладів правової допомоги, яку можна отримати при зверненні до поліції з даною проблемою, адже, за слів Ольги Шмігель «Проблема цькування в школі наразі дуже розповсюджена, і не рідко ефективно впоратися із такими ситуаціями не можуть навіть шкільні психологи та вчителі».

Учасникам дійства було дуже цікаво та корисно розглянути проблему з точки зору різних учасників конфлікту: того, хто знущається та його «жертви», батьків, вчителів, класного керівника, психолога, стороннього однокласника і представника влади в особі поліцейського.

Ми вдячні організаторам за таку чудову зустріч, яка стане в нагоді кожному. Навчитися долати чи запобігати таким конфліктам є вкрай важливим вмінням у сучасному світі для усіх, і підлітків зокрема.

Н.Новак

Н.Купрійчук

Н.Дуда

О.Кордунов

Переглядів: 245 | Додав: людочка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar