12:22
Вересневе свято

Вересень за календарем! Ще сонце ласкавим промінням гріє землю – та холодна вранішня роса нагадує про прихід осені, в садах рум’яніють яблука – а журавлі вже відспівали прощальну пісню, ще бурхливо вирує в школярах літнє вільне життя – та новий портфель і чисті зошити закликають за парту.

Так, саме так: завзятий трудівник-вересень шкільним дзвінком зібрав усю галасливу дітвору, юнацтво, батьків та вчителів на шкільному подвір’ї Лаврівської школи. І хоч щороку зустрічаємо цей день, та для кожного з нас він щоразу інший.

Цьогоріч святковий настрій змішаний з тривогою в серці: важкі часи настали в Україні – йде війна на Сході нашої держави, щодень гинуть люди, багато школярів так і не змогли прийти до своєї рідної школи. Але не дивлячись на це, ми не будемо втрачати надії на щасливе майбутнє нашої держави, тому нашим обов’язком  лишається добре і наполегливо вчитися, допомагати рідним, підтримувати наших бійців хорошими справами.

В дружну сім’ю Лаврівської школи влились … першокласників:…. А поведе їх стежинами знань їх перша вчителька Гаврилюк Світлана Федорівна.

Шановні першокласники! Вітаємо у школі!

У цій країни знань ви жителі ще нові.

Ми віримо у вас, бажаємо вам щиро,

Щоб ви науки всі здолали тут сміливо!

У формі гарні ви, а в ранцях - все потрібне,

І посмішки у вас засяяли чарівно.

Зробіть цей перший крок, відкрийте двері школи,

Бо учнями тепер ви бути вже готові!

А ось …  одинадцятикласники почують сумні нотки у звуках Першого дзвоника, бо прийшли вони на першовересневу лінійку востаннє. Серйозні, трохи схвильовані опинились вони на цьому святі. Останній рік навчання для них буде не тільки нелегким, але й надзвичайно відповідальним, адже в майбутньому вибір професії, вступ до нових навчальних закладів, нові незнайомі шляхи, сповнені несподіванок, радощів і розчарувань.

Останній перший дзвоник для декого із вас,

 Востаннє перше вересня запросить вас у клас.

 Випускники, для вас це Свято знань прощальне,

 І майже ви дорослі - всі прийміть вітання!

 За цей останній рік ви спробуйте найбільше

 Ввібрати в досвід свій знання найважливіші.

 Є впевненість, що ми зробили все можливе,

 Щоб ваш подальший шлях був гідний і щасливий!

Дорогі вчителі, ми хочемо вам побажати успіхів у вашій такій потрібній роботі! Ви несете нам свої знання та вміння, передаєте свій багатий досвід, докладаєте всіх зусиль для того, щоб ми стали гідними людьми і принесли користь своїй Батьківщині! Бажаємо вам міцного здоров'я і тільки світлих щасливих днів у стінах нашої рідної школи!

А всім учням скажемо, що сьогодні для нас відкривається нова дорога до знань, ми робимо ще один крок до відкриттів, досліджень. Бережімо знання, вчімося! Знання - це запорука нашого успішного майбутнього.

З святом! З 1 вересня!

Переглядів: 377 | Додав: людочка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar